1. helmikuuta 2018

Pulssi-hankkeen suunnittelusessio 14.2.2018

Ensimmäinen neljännes Pulssi-hankkeesta lähenee tavoitteitaan. Kouluilla on koottu aiheen äärelle työryhmät, opiskelijoita on saatu mukaan ja omat kehittämisaskeleet hahmottuvat.

Opiskelijakyselyn ja useamman työpajan tuloksena Vaskivuoren lukiolla ollaan esimerkiksi määritelty seuraavat kehittämiskohteet: kurssien aikainen jatkuva arviointipalaute, itsearvioinnin kehittäminen oppiaineittain ja arviointimenetelmien työkalupakin kokoaminen. Samanlainen omaan lähtötilanteeseen pohjautuva taivoitteenasettelu on meneillään muissakin kouluissa.

Syksyllä kokoonnuimme Pohjois-Tapiolan lukiolla 9.10. tutustumaan toistemme tilanteisiin ja ideoimaan hankkeen työskentelyä. Nyt helmikuussa kokoonnumme online suunnittelemaan tulevan vuoden linjauksia. Tämän jälkeen pidämme työkokouksia online kerran kuussa.

Tervetuloa Pulssi-hankkeen sisäiseen suunnittelutapaamiseen


Keskiviikkona 14.2. kokoonnumme klo 14:00 AC:ssa: http://otavanopisto.adobeconnect.com/pulssi/  (Pulssi-blogin webinaari-sivulla AC-ohjeet, huomaa, että webinaareissa käytämme Suomen eOppimiskeskuksen AC:ta ja muissa online-tilaisuuksissa Otavan Opiston AC:ta.)
  • Ensimmäinen puoli tuntia käsitellään hankkeen juoksutukseen liittyviä asioita, eli se osuus on erityisesti yhteyshenkilöille tärkeä. Yhteyshenkilöt saavat asialistan päätettävistä asioista sähköpostitse. 
  • Klo 14:30 siirrytään vapaaseen ideointiin, aiheina mm. opas opiskelijoille, työpajat, tietoiskut, tapahtumat, tuotettavat aineistot, verkostojen hyödyntäminen, suunnittelu- tai ideakilpailut tms. Pulssi tähtää erityisesti opiskelihin päin, joten toimintaideoihin etsitään opiskelijoita kiinnostavia toimintamuotoja. Tämä osa on yleisemmin kiinnostava, joten lämpimästi tervetuloa hankekoulujen ihmiset, niin henkilöstö kuin opiskelijat, keitä aihe kiinnostaa. Jatkamme ideointia niin kauan kuin ihmisiä on linjoilla.
Arviointia on työstetty opiskelijoiden kanssa soveltaen Venn-diagrammia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti